NANNE OM SKIVAN: Den här skivan blev rockigare och mer självutlämnande än den
tidigare. Låten "Hatar, Älskar" var ett svårt beslut om jag skulle ta med eller inte på skivan, men efter att ha fått ett ok från min mamma, så kändes det som ett rätt beslut. Den handlar om hur man som alkoholistbarn slits mellan hat och kärlek till sin nyktra kontra fulla förälder. Jag vill tacka min mamma, som i dag är nykter alkoholist, för modet att låta mig lämna ut detta till allmänheten. Jag är så oerhört stolt över henne, som har fört en så tuff kamp och tagit sig igenom det. Det känns obeskrivligt fantastiskt att ha fått tillbaks sin nyktra, underbara mamma igen!!!! "Alla Mina Ansikten" är en låt som också är väldigt självutlämnande. "En Hjälpande Person" är från TV 4:s Bara Barn-gala 2001. Texten är skriven av (då) 9-åriga Lovisa Bådagård. Jag kände genast, då jag läste hennes text, att det var precis så där som jag själv tänkte och kände i den åldern.
"Skam" handlar om att vi lever alldeles för mycket med skam och fördömandens flåsandes i nacken. I vårt starka behov och längtan efter bekräftelse och att känna oss uppskattade, räds vi allt för ofta människors ogillande. Men gång på gång upptäcker nog de flesta av oss att hur vi än försöker, finns det alltid de som rynkar på näsan eller hånskrattar åt en, om än inte i ansiktet, så bakom ryggen. Jag tror att vi måste lära oss inse att bekräftelsebehov måste ha sin gräns och vi förtjänar alla att känna oss
värdiga och värdefulla, även om vi många gånger beter oss korkat. Så länge man försöker behandla andra människor juste är det ok att göra misstag eller agera ologiskt. Livet är varken rättvist eller logiskt, och inte vi heller alla gånger! Det var var för övrigt fantastiskt roligt att få sjunga in en duett med Gina Jacobi, som har en oerhört unik röst och är en lika unik person.
"Ekan" - Den här texten är skriven av Erik Hedman, en man som min mamma levde med under många år och i ett gemensamt alkoholmissbruk. Som nykter var han en av de mest fantastiska män jag mött. Oerhört kärleksfull, humoristisk och intelligent. Han var bl.a en baddare på schack och var den som lärde mig i unga år att spela det. I dag finns han inte kvar i livet, men hans dikter, bl.a denna som jag tonsatt, som jag redan som barn lärde mig att älska, kommer för alltid att leva kvar!

TITEL: Alla Mina Ansikten (Version 1)
SKIVTYP: Album
RELEASE: April 2001
SPÅR: 12
SKIVNUMMER: SOMCOCD 002
EAN 7332011006003
PRODUCENT: Peter & Nanne Grönvall, Bobby Ljunggren, Niceandstinky
INSPELAD/MIXAD I: GFO Alpha, Stockholm / Remote Farm Studios, England
SKIVBOLAG: Somco Records
MUSIKFÖRLAG: Somco Songs / EMI Music Publ. / Screen Gems / Key South Publ.