17/12-04
Hej alla sötnosar!
Ledsen att det alltid tar sån tid med uppdateringen av dagboken (……och med siten överhuvudtaget) men precis som jag berättat tidigare så dyker det hela tiden upp massor av jobb och åtaganden som gör att tiden rusar iväg och det hela tiden känns som om dygnet har alldeles för få timmar.


foto: Angelica Engström

Går fortfarande på teaterskola och tar dessutom danslektioner flera dagar i veckan, vilket är otroligt givande utvecklingsmässigt men oj, oj, oj vad tufft det är att kombinera med alla uppträdanden jag gör runtom i landet och dessutom studioinspelningar som många gånger håller på till sent in på natten. Men det positiva är att vi äntligen börjar komma till slutresultat av inspelningar av nytt låtmaterial och det blir definitivt en ny skiva nästa år. Releasedatum är ännu inte klara men första singeln kommer nog framåt tidiga våren uppföljd av en fullängdare och förmodligen ännu en singel. Vet ännu inte säkert om det blir en helt nyskriven platta men det lutar nog mot en samlings-skiva med flera nya låtar också. Men mer om det efter nyår, när vi vet mer exakt när den kommer att släppas och hur skivan har utvecklats. Det ska bli kul att släppa lite nya låtar igen efter så många år.

Är just nu ute och spelar både vanliga konserter med mitt eget låtmaterial och olika typer av julshower. Kör bl.a en julshow tillsammans med Charlotte Perelli och Gladys Del Pilar på Södra Kasern i Kristianstad. Det är oerhört roligt och tjejerna är bedårande kul att jobba med. Det känns som en rolig blandning av låtar och julstämning i showen.
På Cinderella kör de en julshow där jag också har varit med och gästat och även kommer att vara med några fler gånger framöver. Det är också roligt, för det är en annan typ av show och publik och det är alltid kul att få göra olika typer av spelningar.

Förutom allt jobbande försöker jag att hinna vara hemma och pussa på maken och barnen den lilla fritid jag har. Är dock ledig i mellandagarna och i början på januari. Det ska bli jätte mysigt att bara få vara hemma med familjen och ta det lugnt, spela sällskapsspel, äta gott och hinna hälsa på släkt och vänner. Har som vanligt intentionen att inhandla alla julklappar i god tid men har ännu inte hunnit handla en enda och om jag känner mig och Peter rätt så lär vi som vanligt handla allting i sista minuten. Hopplöst att vi aldrig lär oss! Hee!

Det är roligt att så många av er hör av er i gästboken. Här nedan ska jag nu försöka besvara era frågor i gästboken, men innan dess vill jag ÖNSKA ER ALLA EN UNDERBAR JUL OCH ETT OSLAGBART GOTT NYTT ÅR!
VAR RÄDDA OM ER OCH FÖRSÖK ATT TA TILL VARA PÅ OCH GÖRA DET BÄSTA MÖJLIGA AV VARJE DAG. NI ÄR ALLA FANTASTISKA!!!!
STOOOOOORA PUSSAR OCH KRAMAR TILL ER ALLA!

ÖVER TILL GÄSTBOKEN DÅ:

Först en hälsning tillbaks till er som skickat meddelanden i gästboken men inte haft några frågor att besvara:

Andreas-CHGävle, Christoffer, Jörgen, Kimpe, Linnea Ragnevi, Richard och Thomée -kund.
*
Här kommer slutligen svaren på era frågor i Gästboken:

Agneta:
"Läste i en tidning att du använde en bra brun-utan-sol. Undar vad den heter och vart du köpt den?"
Jag brukar använda Lancome's brun-utan-sol . Dock INTE deras mousse utan kräm. Moussen tycker jag personligen är värdelös, för den blir bara flammig och ojämn, medan deras brun-utan-sol-kräm är kanon. Den finns att köpa i både sminkaffärer och varuhus.


Alexandra Petrik:
"Jag undrar hur man går tillväga i fall man vill blir sångerska? Jag går på kör och har gjort det i 2 år nu men jag vill göra något mer men vet inte vad.. Jag skulel vilja att ett prffs sa vad do mtyckte om min röst och om jag kunde för bättra något..men hur går man till väga då? "
Det är bara att öva och framförallt hitta tillfällen då du få stå på scenen eller göra studio-inspelningar. Ni kanske är några som kan starta ett band. Det är oftast också hur man låter live, som andra kan bedöma hur din röst är. Men gå gärna till en sångpedagog som du tycker verkar bra. De kan alltid hjälpa en att hitta olika sångsätt och hur man förbättrar sina röstresurser. Lycka till med din sång!

Anita:
"Jag ska spela på en begravning och skulle behöva text och ackord till du är alltid en del utav mig. Var kan jag få tag på den?"
Jag har tyvärr ingen aning, för "Du är alltid en del utav mig" är inte ens någon av våra låtar. Du bör nog vända dig till den/dem som har skrivit den eller till musikförlaget som har hand om den sången.


Anders Svensson:
"DET SKULLE GLÄDJA MIG MYCKET OM DET GÅR ATT FÅ DIN OCH PETERS AUTOGRAFER. ÄVEN INFO OM HUR MAN KAN FÅ TAG I VIDEON FRÅN SCHLAGER SM DÄR DU FRAMFÖRDE "AVUNDSJUK"."
Jag har skickat vidare din adress till Kim på vårat bolag. Hon ser till att min autograf skickas till dig. Vad det gäller "Avundsjuk" från schlager-sm så har inte jag någon kopia att skicka vidare, men om du går in på Nanne-forumet och skriver om ditt sökande efter dessa program så kanske någon där kan hjälpa till och skicka dig en kopia eller tipsa om var du kan få tag på den. http://www.nanneforum.tk/


Andreas:
"Ville mest säga att jag beundrar ditt sätt att vara mot dina fans. Fantastiskt med en artist som är så öppen och välkomnande! Minns när jag var i Oslo för ESC 96. Fick din och Marias autograf i programhäftet, och det har jag kvar ännu! "Den vilda" är och förblir en underbart vacker sång! :)"
Tack för alla superlativ. Men på samma sätt skulle jag vilja säga att det är lätt att vara som jag är när man har så många fantastiska fans. Det är alltid lika kul och intressant att möte er alla i olika sammanhang. Håller med om att Den Vilda är en vacker sång. Peter är en fantastisk kompositör som skriver oslagbara låtar.


Anna Söderhjelm:
" Såg dej för första gången live i fredags på Helsingborgsfestivalen. Du var såååååå bra. Du skriver så bra texter att jag inte kan fatta det. Själv sitter man ju och försöker och du är verkligen en stor inspirationskälla. Hoppas att jag får se dig live snart igen. Du hjälper mig att orka stå på bena vissa dagar och kämpa, TACK! Ta hand om dig."
Tusen tack själv, det värmer alltid att höra att ens musik berör och stärker. Var rädd om dig! Hoppas vi ses igen nästa gång jag spelar i Helsingborg.


Annette Tjernell:
"Jag är låtskrivare och sjunger jättemycket själv. Skulle vara kul att samarbeta med dig med text material om du är intresserad."
Jag får väldigt ofta förfrågningar om jag kan tonsätta andras texter eller tvärtom, men dessvärre hinner jag knappt ens arbeta med Peters och mitt eget låtmaterial i den takt jag skulle önska. Att då hinna att ta mig an ytterligare kompositioner är i dagsläget en omöjlighet. Vill dock passa på att önska dig lycka till med ditt komponerande och som sångerska och kanske ses vi på en scen nån gång i framtiden! ;-)


Carro:
"Hur många olika skivor har du gjort? "
Jag har ju legat på latsidan skivmässigt de senaste åren, så det har än så länge bara blivit två solo-cd:s men om du även t.ex undrar hur många skivor jag släppt även i olika gruppkonstellationer eller cd-singlar solo, så är det bara att gå in på diskografi-sidan.


Celine:
"Vi har försökt på alla sätt att få tag i dina skivor med sound of music men allt vårat letande har inte gett en enda ledtråd var vi kan hitta dem kanske du vet?"
Tyvärr, så verkar det vara svårt att få tag på Sound Of Music-skivorna trots att de har släppts på cd. Sony Music, som numera äger rättigheterna, verkar inte trycka upp några fler efter att de skivor de har haft i lager, har tagit slut. Det är i alla fall den informationen vi har fått från Sony Music i Sverige.

Christian:
"Tja, jag är en student på 19 som precis fått upp ögonen (eller öronen) för din musik. Superskön! Gick in och kollade gästboken en snabbis och till min förvåning så det första inlägget är ditt eget. Jag beundrar en artist som tar sig den tiden."
Kul att du gillar musiken. Vad det gäller hemsidan så känns det viktigt för mig att försöka göra den så personlig som möjligt och att människor som lyssnar på min musik också ska kunna ha möjlighet att kommunicera med en, även om jag p.g.a tidsbrist hinner göra det alltför sällan. Dygnet har helt enkelt för få timmar….. Känns då roligt att du då även uppskattar kontakten jag försöker att ha med er alla genom hemsidan.


Christoffer:
"Tack för det otroliga framträdandet på RFSL Ungdoms Pride fest 2004 det var underbart bra! Du gjorde arrangemanget till pridefestivalens allra bästa. Tusen tack!"
Tack själv! Det var jätte roligt och som vanligt en kanon-publik! ;-)


Conny Sjöland:
"En god vän i stockholm har skickat alla singlar fran sound of music.där sprang jag nästan i taket! har ju sökt väldigt länge nu.äntligen har jag tur!!!!!! hur mar ock hur har du det? ock hjärtliga gratulationer till din födelsedag!!!!"
Tack för gratulationerna. Kul att du lyckats få tag på alla Sound Of Music-singlarna, vilket inte är helt lätt att få tag på längre.


David Innes :
"Jag skiver från England. Undrar bara om engelska versionen av Avundsjuk kan köpas på CD? (Sorry if my Swedish isn't up to much these days!!) I love the swedish version and would love to hear how you've translated the fantastic lyrics?!"
For the time being Avundsjuk has not been released in english, but it has been translated ("Envious") and I've even performed on stage and on Polish(!) television, singing it. Maybe I'll record it and release it only on this site, just for fun…….


Emil:
"Vid ett inbrott i bilen så stals min cd väska. med dina platter i. detta får inte vara sant. det är hemskt. vad gör man? de var nästan de enda jag lyssan de på?"
Åh, vad förtvivlat det är att bli bestulen, oavsett vad det än är. Hoppas att försäkringsbolaget kompenserar dig för det du blivit av med ekonomiskt. Skivorna finns att få tag på på www.skivhugget.se och annars får du kontakta Kim på vårat skivbolag somco@swipnet.se (om hon inte redan har kontaktat dig efter ditt mail i gästboken?!?!) så kanske hon kan hjälpa dig.

Eva:
"Jag och min blivande man ska (trots att vi är över 40 år) gifta oss här i oktober. Han är min absoluta drömman och jag skulle vilja ge honom en present han aldrig glömmer. Då du är hans absoluta favoritflicka ( ja, näst efter mig då) skulle jag bli himla glad om du kunde mejla mig en personlig hälsning till honom på vår bröllopsdag den 23/10. kan du det? SNÄLLA???????"
Kan så här i efterhand inte dra mig till minnes om du fick någon hälsning eller inte.!?!? Har ju 1000 järn i elden hela tiden och får dessutom så många olika förfrågningar om autografer och hälsningar, så därför kan jag inte dra mig till minnes om din make fick hälsningen? Om inte och om du i så fall i efterhand skulle vilja ha en skickad till dig/honom så är det bara att skicka ett mail till Kim på vårat kontor på mailadressen: somco@swipnet.se så ombesörjer hon att ni får en hälsning i efterskott skickat till er/honom. En jul- eller nyårshälsning istället kanske?


Evelina:
"Skulle gärna vilja veta var du bor? "
Jag bor i Stockholm.


Freddy:
"*Är det sant att du kanske ska få framföra Thomas G:sons bidrag "As If Tomorrow Will Never Come" med Jerry Williams i Melodifestivalen 2005? *Jag läste här att du varit Diggiloomästare (med Lena Ph), men hur menar du då? Hade ni mest poäng då ? För det är ju avsnitt, inte att någon går vidare. Så vad menar ni med det?
* Vad hette låten/låtarna som du (och Peter också, förmodligen) skickade in till årets (2004) Melodifestival?
* Jag har sett på lite bilder ifrån Melodifestivalen 1996 och då är det en bild, när ni gått upp på scenen igen (för att ni vann) och man ser verkligen hur glad Maria är (Håller upp armarna och stor ler) medans du bara ler.. Varför skriker du inte ut din seger :)?"
*Nej dessvärre var det aldrig aktuellt överhuvudtaget att jag och Jerry Williams skulle göra den tillsammans. Hade varit kanon-kul att göra en rocklåt med honom, men det var som sagt var, bara baserat på rykten.
*Vad det gäller "Diggiloomästar-titeln" så var det ett annorlunda upplägg tidigare. Då gick de två lag som hade bäst poäng under säsongen vidare till en final och de som vann den fick en "Diggiloomästar-plakett! Lena Ph och jag tog hem det ena året och Maria Rådsten och Cecilia Vennersten tog hand om titeln året efter.
*Tyvärr kan jag inte tala om vad låtarna hette som vi skickade in till Melodifestivalen 2004, då vi förmodligen kommer att skicka in dem på nytt nästa år och då får man inte utelämnat titeln som kan sammankopplas med kompositörerna, som inte får röjas förrän juryn tagit ut melodierna
*Jo då, nog var jag himlastormande lycklig, men det hade varit en sån oerhörd psykisk press under hela denna vecka med hur det skulle gå, och jag hade varit så fruktansvärt nervös, så inombords var det helt enkelt kaos. Allt kändes så overkligt och jag visste inte hur jag skulle hantera det."


Fredrik:
"Vet du hur jag kan få tag på ESC 1996, och /eller Melodifestivalen 1996? Jag har redan hört med SVT, och dom kan tyvärr inte ge ut dom. Det handlade om att skydda upphovsmännensrätt eller något sånt.. Så, vet du hur jag skulle kunna få tag på det? Vart vänder man sig om man vill ha en video med dig eller någon av dina grupper?
Du Nanne som deltagit i Melodifestivalen 9 gånger, kan du förklara en sak för mig? När någon skickar in ett bidrag, då måste ju någon ha spelat in den på en cd, men jag läste att man inte fick välja artist själv. Så, alla gånger du deltagit, har dom velat ha dig då? Utom dom gångerna du bara skrev låten då, alltså.. Är det så? Så det kanske inte alltid blir du som sjunger ditt eget bidrag i Melodifestivalen? "
Nej, tyvärr vet jag inte var du kan få tag på festivalerna från 1996. Men om du går in på Nanne-forumet och skriver om ditt sökande efter dessa program så kanske någon där kan hjälpa till och skicka dig en kopia.
Dessvärre finns heller inte några videos utgivna på dvd eller liknande men några av dem kommer läggas ut här på hemsidan. Tids nog hoppas vi också kunna lägga med alla mina solo-videos och One More Time-videos på en dvd tillsammans med andra nyinspelningar/live-framträdanden.
Vad det gäller val av artist till festivalen är det oftast en överenskommelse mellan svt och kompositörerna. Framförallt i dagens läge då Melodifestivalen blivit så otroligt stor. Men visst skulle det kunna hända att Peter och jag skulle kunna få med ett bidrag i framtiden där svt skulle vilja ha någon annan artist till låten, förutsatt att jag inte sjöng på demon som juryn fått höra. Den artist som sjunger på det inskickade bidraget till juryn har oftast förtur på att även få sjunga den i tv men inte alltid.


Gentiana!:
"Du sjöng så fiint med dina polare på Eksjö mässan.. du får hälsa dom från mej ! :) jag undrar om den vilda låten finns nånstans på internet att ladda upp ! "
Jag lovar att hälsa till tjejerna i 3D, som var med och uppträdde i Eksjö.
Vad det gäller "Den Vilda" har jag ingen aning om var eller hur man får tag på den på Internet. Men på skiva finns den på One More Time cd:n från 1996 med samma titel, dvs "Den Vilda".


Greger:
" Kan man få tag på tv-versionen ni gjorde av Doin the omoralisk schalgerfestival??"
Tyvärr har vi inte den inspelningen men kontakta dem på svt så kan de kanske skicka dig en kopia eller tala om för dig vart du ska vända dig för att få tag på den. Eller om du går in på Nanne-forumet och skriver om ditt sökande efter dessa program så kanske någon där kan hjälpa till och skicka dig en kopia eller tipsa om var du kan få tag på den. http://www.nanneforum.tk/


Hera:
" Ny skiva i vår" Nanne solo eller One more Time? Har du nånsin tänkt på att ge ut en DVD med videos och liveuppträdanden?"
Ja, i vår blir det en ny solo-cd, men nästa skiva lär förmodligen bli en One More Time-cd. Vi är alla väldigt sugna på att göra en ny skiva och få jobba tillsammans igen. Det finns planer på en dvd med videos och live-inspelningar, men när den kommer att släppas vet jag inte ännu.


Ivanne:
"Vad du tycker om folkmusik? Och forresten, pa tal om heavymetal i din dagbok - tycker du om Pantera, Deicide och Yngwie Malmsteen????"
Jag är verkligen allätare vad det gäller musik, men rock ligger mig främst om hjärtat, fast då mer lättsam rock typ Heart eller tung rock typ Clawfinger. Men visst finns det många heavy metalband jag gillar också.


Johan (han som satt i månljuset):
"Jag var en av de tre som satt o prata om livet efter din klang o jubel konsert i Uddevalla Jag hoppas att kvällen på cheers va så lyckad som ja önskar dig! "
Jo då, det var en kul kväll i Uddevalla, både själva giget och alla goa människor som jag mötte efteråt.


Johanna:
"Kan man få en till atuograf? JAG HAR REDAN EN ATUOGRAF men ändå"
Det är klart att du kan få en autograf till.


Jojjo:
"Undrar bara om det är du, Nanne, som skriver i Gästboken ibland, för jag kolla hela gäst boken för någon sekund sen och då står det så här tex nanne grönvall. Jag och min kompis vill gärna träffa dig utan en atougraf eller min kompis vill ha en atuograf eller jag tar gärna en till atuograf."
Ja, eftersom jag har varit urusel på att updatera dagboken och jag ofta får förfrågningar om när nästa dagboksanteckning och svaren på era frågor, kommer, så går jag ibland in och skriver ett kort meddelande i gästboken så ni fortfarande vet att jag ser era hälsningar och frågor men att jag p.g.a tidsbrist inte hinner svara så ofta som jag skulle önska.
Om ni kommer till några av mina spelningar så lär vi nog ses nån sväng efter uppträdandet, vare sig ni bara vill prata lite eller ha autografer också.


Kim:
"Ja vill bara säga att du e så otroligt vacker å fin....ja tycker att du e den finaste kvinna ja settt som e ja lite äldre..jag e 16 år men ja tycker du e vackrare än många av de tjejer i min ålder....."
Tack rara du för komplimangerna!


Larseric Slätt:
"När kommer din nästa skiva?"
I vår blir det en ny solo-cd vilket du kan läsa mer om här ovan, i den senaste dagboksanteckningen"


Love Den Vilda!!:
"Vilken är din favorit schlager? Visst körar du bakom Maria Rådsten på "Head Over Heels"? Eller är det bara någon som liknar dig på rösten?
Autumn hymn med One More Time, är det bara en instrumental?"
Oj, det finns många favorit schlagerlåtar, men den överlägset bästa tycker jag ändå är "Waterloo". Och visst stämmer det att jag är med och körar på "Head Over Heels". Ja, Autumn Hymn är en instrumental sång och finns inte i någon vokal version.


Lovisa Seline Samuelsson:
"Hur många plattor har du gett ut? "
Jag har gett ut två fullängds solo-skivor. Övriga , vad det gäller singlar eller skivor jag släppt i gruppkonstellationer, hittar du på diskografisidan.


Magnus:
"Det vore superfett bra om du och Lena Philipsson gjorde nåt ihop! Vet ju att ni e polare och så, har ni funderat nåt på det?"
Nej, det finns inga planer på nåt konkret samarbete, men vem vet? Nån gång i framtiden kanske.


Marianné F:
"Har ni funderat på att göra en turne igen någon gång med Den Stora Schlagerfesten med bla Magnus Carlsson, charlotte Nilsson, Rickard Herry, Christer Björkman och du Nanne?"
Den Stora Schlagerfesten var ute även förra sommaren och turnérade, då med Christer Björkman & Rickard Herrey och deras andra gäster än Charlotte, Magnus och mig. Charlotte jobbar jag med just nu i Kristianstad och Björkman & Herrey spelar jag med en hel del i olika sammanhang. Det lär säkert bli fler samarbeten med de alla vid olika tillfällen, men Magnus har ju för tillfället fullt upp med att turnera, mestadels utomlands, med Alcazar, så där lär det nog dröja innan det blir nån eventuell gemensam konstellations-konsert eller turné.


Marie:
"*Kommer bilderna från tidningen Hänt Bild möjligen att hamna här på din sida?
*Är det inte dags att uppdatera här inne lite snart? Jag har mer nyheter om dig i mitt Nanne forum än du har här i nyheter. Sedan var det länge sedan du skrev i din dagbok. I juli närmare bestämt. Du får gärna använda dig av nyheterna från mitt Nanneforum och lägga in här om du vill.
*Satt och sökte på Nanne Grönvall på Internet och hittade en chatt från Passagen. Där frågade någon om du gjort musikvideos någon gång. Du sa att du gjort flera. Hur får man tag i dem? Skulle vara kul att se.
* Jag la in din autograf på sidan som bevis på att du godkänner forumet. Hoppas det är okej?
* En liten fråga: Nanne är du en känslomänniska? Jag menar har du lätt att gråta och gör du det ofta? "

*Ja, bilderna kommer förmodligen att finnas här på hemsidan i januari-februari.
*Vad det gäller uppdateringen på hemsidan och även dagboksanteckningarna, så är jag oerhört medveten om att det är dåligt underhållet, men precis som jag skrivit i tidigare meddelanden både i gästboken och i tidigare dagboksanteckningar, så är det vansinnigt mycket att göra hela tiden att det är svårt att hitta tiden att sätta sig ner och ägna ett par timmar åt skrivandet och svarandet på frågorna. Däremot är det inte jag själv som sköter uppdateringarna på hemsidan och han som just nu har hand om det, kommer att försöka hålla lite mer koll, genom t.ex forumet, på vad som händer, kombinerat med att jag ska försöka skicka info till honom lite oftare om speldatum, etc.
*Ja, det har blivit några videos genom åren, dock inte så många. 5 st - Highland, Song Of Fête, The Dolphin, Avundsjuk och Vem Som Helst. Ingen av dessa har släppts på dvd men kommer nog att göras senare men andra nyinspelningar och bandade liveframträdanden. Dock kan jag i dagens läge inte säga när detta kommer att bli aktuellt.
*Ja visst är det ok att autografen ligger inlagd på forum-sidan. Det är ju toppen att du har fixat ett forum, som flera efterfrågade innan. Tack rara du!
*Ja, jag är nog en oerhörd känslomänniska. Jag har nog allra lättast för att skratta men gråter gör jag lika lätt när jag t.ex ser filmer och då kan jag gråta både av lycka eller för att något är känslomässigt berörande. Såg en film som hette "Antoine Fischer" härom veckan och där snyftade jag mig igen både de lyckliga och sorgliga partierna oavbrutet. En film som jag starkt kan rekommendera. Orättvisor och oskyldiga människor som drabbas av olycka eller andras ondska, gör mig helt förtvivlad av maktlöshet och frustration . Arg kan jag också bli, men det rinner av mig lika snabbt. Långsinthet är inget av mina starkaste drag - tvärtom. Jag har nog alltid haft nästan för lätt för att glömma och förlåta. Men nog är jag en väldig känslomänniska likt en virvelvind som tumlar runt.


Marie-Louise Edgren:
"Jag måste få reda på vilken färg du färgar håret med. Har aldrig sett något så snyggt."
I mina tidigare dagboksanteckningar finns färgbeskrivingen, så det är bara att kika längre ner på den här sidan.


Mikael Carlzon:
"Det var mig du skrev en autograf till på Sociten i Varberg. Du lämnade den nog till Micke på Sociten. Jag ville bara tacka så mycket för den! Jag hade så hemskt gärna kommit och lyssnat på dig, men eftersom det var 18-årsgräns kommer jag inte in. Jag e ju bara 16. Ville bara säga att du är en av mina största idoler. "
Vad bra att det gick att fixa autografen genom din kompis. Nästa gång jag är i Varberg är det kanske nånstans där de inte har nån åldersgräns. Då kanske vi ses och jag kan skriva en autograf till dig personligen istället.

Michaela Sundholm:
"Finns det en finsk version av "Det vackraste"?
Jag tror att det finns en finsk version av den. Kontakta EMI Music Publishing i Sverige (Stockholm) så kan de ge dig texten om det fortfarande är aktuellt att du behöver den. Såg dock att du ville använda den till erat bröllop och jag förmodar att ni redan gift er?!?! I så fall vill jag passa på att önska er lycka till i efterskott. ?


Monique:
"Jag skulle bara vilja fråga Dig om Du vet hur jag kan kontakta Cecilia Vennersten, om man kan skicka ett brev till henne genom ett skivbolag? Jag har frågat många skivbolag men dom visste tyvärr inte vem jag ska vända mig till."
Tyvärr vet jag inte vilket skivbolag hon har idag, men hon ska ju faktiskt vara med i schlagerfestivalen i år, så se till att skicka ett brev till den stad och spelplats hon ska vara på då. Du kan gå in på Svt:s hemsida och se datum och spelplats på Melodifestivals-sidan.


Nellan:
"Såg ditt och Peters jättehäftiga uppträdande i Digiiloo där ni sjöng "Doin the omoralisk schlagerfestival". Finns den att köpa på cd?"
Nej, den finns inte att köpa på cd. Kanske kommer vi nån gång att lägga med den som ett bonus-spår på någon framtida cd men i dag finns inga release-planer på den låten. Det var mer gjort som en kul grej vid ett enstaka tillfälle.

Nina Olovsson:
"Alla min kompisar har alltid sagt att jag e lik dig i utseende på nåtvis,så nu har jag mailat in kort på mig till aftonbladet för dom hade skrivit där att dom sökte personer som liknar en kändis(Lika som bär) och jag kommer med i tidningen tillsammans med dig om några veckor.Hoppas du ser det då.I söndagsbladet."
Dessvärre missade jag det i Söndagsbladet, men om du vill så får du jätte gärna maila din bild till Kim på vårat kontor på mailadressen: somco@swipnet.se så lovar jag att kika på det nästa gång som jag åker till kontoret.


Oscar:
"Glömde fråga förra gången jag skrev, Går videon från 1998 då du framförde avundsjuk att få tag i? "
Nu vet jag inte om du menar Melodifestivals-framträdandet eller själva videon som gjordes efteråt? Om det är Melodifestivals-uppträdandet du avser så kan du kanske gå in på Nanne-forumet och skriva om ditt sökande efter denna inspelning så kanske någon där kan hjälpa till och skicka dig en kopia eller tipsa om var du kan få tag på den.
Vad det gäller själva videon till "Avundsjuk" så kommer den förmodligen att finnas med på samlings-skivan som släpps i vår. Om inte, så kommer vi istället att lägga ut den på hemsidan i samband med skivreleasen.


Peter:
"Ni hade ju en grupp på 90-talet som hette Peter's pop squad som jag minns var med i nåt program där Billy Butt var programledare på TV3 där ni gjorde två låtar. En av dem kommer jag fortfarande ihåg, och har letat efter sen dess. Den kanske inte finns inspelad på cd ens? Jag tror den hette "A life to live". Vet du hur eller om man kan få tag på den?"
Det stämmer att den ena låten vi framförde var "A Life To Live". Den släpptes aldrig på skiva och vi har inte tv-inspelningen och vet heller inte var du kan få tag på den. Kan bara tipsa dig, precis som jag gjort till andra här, att du kan pröva att gå in på Nanne-forumet och fråga om någon har inspelningen eller vet vart du ska vända dig för att få tag på den.


Sanna:
"Tänkte bara höra var man kan få tag på singeln Avundsjuk. Vet att det finns en men jag hittar den ingenstans."
Ja, den släpptes på singel, men finns nog dessvärre inte längre att få tag på om du inte hittar den i t.ex en skivaffär som även säljer beg. cd-skivor.


Sara:
"Tänkte bara berätta att ditt sätt att vara, din värdering på livet, du som person och som förebild har fått mig på andra tankar. du har hjälp mig till viljan att leva vidare och därmed ta upp kanpen i mig sjukdom, anorexi. Du ska veta att du hjälper mig något fruktansvärt, tack! Jag är väldigt tacksam... //en 18-åring, full av glädje och kraft!"
Tack söta du! Glöm aldrig bort att vi alla duger som vi är, så länge vi bara eftersträvar att vara bra medmänniskor och försöker behandla både andra och oss själva med respekt. Ta vara på dagarna och på dina kvaliteter och talanger som du har. Jag hoppas att du fortsätter att vara rädd om dig.


Smultron:
"Hej! Jag hörde ett rykte om att du ska sjunga in en duett med Robbie Williams. Stämmer det?"
Nej, det stämmer inte. Vet inte var sådana här rykten kommer ifrån. Tidigare gick det ju bl.a ihärdiga rykten om att det var jag som sjöng på systrarna Grafs skiva och inte de själva. Tänk hur grundlösa rykten lätt kan ta fart…..


Stefan Hermansson:
"Häromdagen kom jag över en CD-singel med en låt kallad Freedom. Den sjungs av Nana Hedin och Sophia Tretow. Nanne körar och Michael B Tretow har skrivit låten. Den är någon slags reklam för att gå byggprogrammet på gymnasiet om jag fattat rätt. Är det någon som vet hur/varför kom denna singel till och hur man fick sådana stora namn att bidra med sina talanger. Att döma av (det något oproffsiga) omslaget är det ju ingen officiuella release. Det är dock en mycket bra låt i Nanne-stuk!"
Oj, den låten hade jag ju nästan glömt bort. Det stämmer att jag körar på den. Det var Michael B. Tretow som tagit sig an detta projekt och eftersom han och jag jobbade tillsammans under den perioden frågade han mig om jag ville vara med och köra, vilket jag gärna gjorde. Att jobba med Michael har alltid varit fantastiskt kul och givande.


Timmy:
"Jag undrar om du skriver dina egna låtar? "
Ja, på samma sätt som vi så gott som alltid utgår från Peters musik när vi gör One More Time-skivor så skriver jag både melodi och texter till mina egna soloprojekt-låtar. Men Peter är ju alltid med och producerar och sätter sin prägel på låtarna så i slutskedet blir det alltid ett samarbete mellan oss två av hur en låt utvecklas och blir.


Åsa Lindgren:
"Jag undrar om du ger ut autografer och hur man ska få tag på en."
Om du skickar ett mail med din postadress till Kim på vårat kontor på mailadressen: somco@swipnet.se så ser hon till att du får min autograf skickad till dig.

 

6/7 2004
Howdy dowdy!
Äntligen känns som om sommaren börjar göra skäl för namnet. Även om det fortfarande mulnar till och regnar emellanåt så kommer faktiskt solen fram också med jämna mellanrum och dessutom är kvällarna inte som frostiga höstkvällar längre. ÄNTLIGEN! Tyvärr först nu när min semester är så gott som över, men bättre sent än aldrig. Jo, jag har faktiskt tagit semester i år!!!!! Det har varit helt underbart. Jag har tillbringat massor av tid tillsammans med min familj och släkt. Har också bl.a varit på Sweden Rock Festival i Sölvesborg och sett mitt absoluta favoritband ända sedan tonåren; HEART! Såg flera bra band som Europé, Nightwish & UDO. Framåt kvällen kom det störtflodsregn. Alla sökte sig under de få tak som fanns, vilket gjorde att det blev nästan klaustrofobiskt trångt i tältet där även en annan 1,57 cm lång (….kort?!) kvinna hade pressat sig in. Hujedamej! Men annars var det en fantastisk upplevelse. Bara det att få se och höra Heart är bland de största live-upplevelser jag har haft. Ann Wilson sjunger så jag ryser över hela kroppen. Hon och Dalbello är tveklöst de bästa sångerskorna som finns. Inga kan röstmässigt beröra mig som de gör.
Ser för övrigt fram emot att åka ut och spela och förhoppningsvis få träffa flera av er under sommaren. Jag vill också passa på att tacka er alla som har skickat födelsedagsgratulationer per brev, kort, mail osv och dessutom för de fina presenter jag fick. Tusen tack! Ni är världens goaste!

Precis som jag brukar på denna sida ska passa på att avsluta denna ”dagboksanteckning” med att besvara era frågor i Gästboken:
GUNILLA 2004-05-05, När jag var liten lyssnade jag alltid på gruppen Sound of music som du var med i. Jag undrar om det finns någon chans att få tag på dom låtarna? Jag har letat med ljus och lykta överallt:
CONNY SJÖLAND, 2004-05-24: Jag bor i Berlin sedan 1993. När jag flyttade hit kom tyvärr hela kartongen med alla mina plattor och kassetter bort!!! inc plattorna fran sound of music!!!! det gjorde mig väldigt ledsen!! det är inte lätt att hitta dom igen.det kan du tro mig.kan du el.Peter eller nagan som har plattorna ev spela in det pa kassettband för mig???
Jag vet att cd-skivorna med Sound Of Music är svåra att få tag på. Det enda jag kan rekommendera är att du vänder dig till Sony Music som har skivbolaget för både S.O.M-skivorna och One More Times ”Den Vilda”-/”Living In A Dream”-cd:n. Kanske kan deras distributionsbolag se om skivorna finns i någon skivhandel. Det kommer att släppas en samlings-cd med låtar från både Sound Of Music, One More Time och det jag har gjort solo, men det kommer inte att bli förrän våren 2005. Har i dagens läge ingen möjlighet att spela in det på kassett el. liknande men hoppas på att kunna hitta en lösning på detta framöver.
MARIE 2004-05-11 Måste bara fråga en sak. Hur lång är du Nanne utan klackar?:
MED klackar vet jag faktiskt inte hur lång jag är eftersom jag alltid har olika klackhöjd på mina skor, men utan minsta tillstymmelse till skor på mig är jag 1.57 cm. Tack för poängteringen om gästboken. Jag ska se till att det rättas till. ?
FREDDY, 2004-05-15 Hur känns det att ha kommit trea i Melodifestivalen? Det är ju en av Sveriges bästa platser i Melodifestivalen, det måste verkligen ha varit kul för dig och Maria Rådsten :).
Ja, det är klart att vi känner oss väldigt stolta och glada över att först ha fått vunnit den nationella schlagerfestivalen och sen dessutom ha fått en av Sveriges bästa placeringar i den internationella tävlingen någonsin. Men framförallt är både Maria, Peter och jag oerhört tacksamma över att vi har fått chansen att uppleva allt det som det innebär att få vara med i den internationella festivalen. Bara det att kliva upp på scenen i Oslo och höra alla svenskar i publiken som hade tagit sig dit för att heja på oss och som satt där och ropade och viftade med flaggorna som vid vilket stort sportevenemang som helst, är en obeskrivlig känsla. Fantastiskt!
EMMA TJERNLUND, 2004-05-17 Då du var i kramfors fick jag en autograf och en kram men jag har tappat bort autografen så kan inte du ge mig en ny?
ANNA, 2004-05-22, Hej! Vart vänder man sig om man vill ha en autograf?
Ni som vill ha autografer kan höra av er till Kim på Somco på mailadressen Somco@swipnet.se så ser hon till att skicka min autograf till er. Glöm inte att skriva eran adress dit hon ska skicka det. Ibland kan det ta lite tid, men då beror det på att jag reser och jobbar så mycket att jag inte har hunnit in på kontoret och sätta mig ner och skriva de autografer som efterfrågats. Men vi glömmer inte bort er, jag lovar. Kim har järnkoll! Det är bara virvelvinden fru Grönvall som hon kan ha svårt att ha koll på ibland. Hee!
ANDERS JANSSON, 2004-05-22,
Vilken av dina egna låtar är din favoritlåt?
Det är svårt att säga någon favoritlåt. De flesta har någon form av stor betydelse i mitt hjärta. Men under min solo-karriär så har onekligen låten ”Avundsjuk” betytt väldigt mycket för mig och jag tycker fortfarande att den är lika rolig att sjunga varje gång. Har inte tröttnat det minsta.
FREDDY, 2004-05-23 "Vi Är Dom Tuffaste, Dom Starkaste, Dom Grymmaste, Dom Vackraste" var det Sveriges VM-låt 2002? Eller var det bara en av många låtar som inte fick bli det?
”Vi är de tuffaste…..” var den officiella hockey-VM låten 2002 men det gjordes ingen video eller annan form av planerad lansering, så dessvärre gjorde den inte så mycket väsen av sig som man kanske hade önskat. En låt skriven av Nick Borgen som jag fortfarande gillar jätte mycket.
FREDDY, 2004-05-30: Nanne, ska du skicka in ett bidrag till Melodifestivalen 2005? Jag ber dig, SNÄLLA GÖR DET!! :)
Jo, självklart kommer vi att skicka in bidrag till nästa Melodifestival, men det behöver inte innebära att någon låt kommer med för det. Konkurrensen är ju stenhård och förra året skickade vi in tre bidrag varav en var en One More Time-låt som jag tycker är sagolikt bra och två solo-låtar som också känns som väldigt starka schlagerlåtar, men dessvärre kom ingen av låtarna med.
FREDDY, 2004-06-15: Hur många bidrag har du skickat till melodifestivalen, som inte kommit med? Dom enda jag vet är Svarta Änkan och det tredje bidraget 1992 (vilket jag inte vet namnet på). Du har ju kommit med 10, blivit diskad en gång, skrivit tre, framfört 6, en i den engelska och 5 i den svenska, och du harv vunnit en gång. Men, hur många bidrag har du skickat, som inte kommit med? Skulle du kunna berätta det för mig?
Oj, vilken koll du har. Ja, det stämmer att Svarta Änkan skickades in men inte kom med. Dessvärre har jag inte längre någon riktig koll på exakt hur många låtar vi skickat in genom åren som sen inte kommit med, men det har ju hunnit bli några stycken. Bl.a skickade vi under Sound Of Music-tiden in låten ”Blue Magic Woman”, som då hette ”Femme Fatale” men den kom inte med.
FREDDY, 2004-07-01: I Melodifestivalen 2002, var du en av jurymedlemmarna som skulle välja ut dom två sista finalisterna. Jag läste att ni valde två var, vilka två valde du? Ha en bra dag
Kommer inte ihåg vilka jag tillslut bestämde mig för då jag minns att jag satt i valet och kvalet in i det längsta men jag vet att mina 3 favoriter var Jan Johansen, Magnus Carlsson och Carina Jaarnek.
JACOB NIENHUYSEN, 2004-05-27: Kolla upp faktan kring "Vad som än händer" och "Ingenting går som man vill"! var inte de med 1992? Det var i allafall då Christer Björkman vann.
Jo visst var det 1992 som de låtarna var med i festivalen. På ”schlagerfakta”-sidan på denna site kan du hitta fakta om alla de schlagerbidrag vi har haft med i festivalen genom åren.
MALOU, 2004-05-30: Jag har sett Hur man lyckas i Buisness.. Jag undrar om ni kommer att släppa musiken på skiva??
Nej, det finns tyvärr inga planer på att släppa musiken till ”Hur man lyckas i business” på skiva. Däremot är det nog ingen omöjlighet att jag kommer att spela in något av spåren nån gång framöver till någon kommande skiva. Kanske en musikal-cd nån gång i framtiden.…
LJUDLÖS, 2004-06-01: Tänkte bara fråga vad du heter egentligen.. om du heter Nanne eller om det bara är ett smeknamn?
Jag heter egentligen Marianne men det är så längesedan någon kallade mig för det så jag har nästan själv glömt bort att det är mitt egentliga namn. ;-)
IVANNE, 2004-06-08: Hej Nanne! Sag du ESC i ar? Och vad tycker du om en rysk sangerska? Sjalv tror jag att hon har varken rost eller nagra andra talanger, och det var ett stort misstag att det var just hon dar pa scen. Lena Ph var jattebra - men vad synd att det var hon istallet for dig!.. Sa varfor har du inte deltadit i Melodifestivalen 2004? Och ska du gora det nasta ar? Forresten, vad ar det med din skiva?
Oj, det var många frågor på en gång. Hihi! Eftersom jag vet att du kommer från Ryssland Ivanne så är jag oerhört imponerad av hur bra svenska du har lärt dig. Jag kommer dessvärre så här långt i efterhand inte ihåg den ryska sångerskan så därför kan jag inte säga något om det. Jag håller med dig om att Lena Ph var super duktig. Hon är en fantastisk artist – överlägset en av de absolut bästa vi har i Sverige. Vi kommer att skicka in en eller ett par låtar till festivalen i år igen men konkurrensen är oerhört tuff så det är fortfarande absolut inga garantier för att vi får med någon låt i Melodifestivalen 2005 heller. Vad det gäller min skiva så är jag ledsen att det tar sådan tid men Peter och jag har skrivit och spelat in så mycket skivor under våra nästan 20 år som artister, så det har känts som om inspirationen har legat på latsidan och behovet av att få vara tillsammans med familj och vänner har känts viktigast, då vi under så många år arbetat oavbrutet och därmed också har levt ett ganska oscocialt liv vad det gällt våra nära och kära. 1985 släppte vi ju faktiskt våran första singel ”One More Lonely Night” och sedan dess har vi konstant komponerat, spelat in nya låtar och rest runt i promotionsyfte eller turnerat. Så just nu ligger energin på att vara ute och spela och möta en publik och för övrigt bara umgås med våran familj och våra vänner. Men jag känner mig oerhört sugen på att göra en ny skiva, så i September kommer vi att börja spela in i skivstudion igen. Sen får vi se när den eller den nya One More Time-skivan blir klar, då vi kommer att spela in både och under hösten.
NINA, 2004-06-12: Det är många som säger att jag liknar dig i utseende.Skulle vara kul att om någon kunde ta kort på oss tillsammans.kanske i lycksele den 19/11 då du ska dit.jag bor i umeå.
Liknar varandra – det låter spännande! Bra att veta om jag behöver en stand in någon gång! ;-) Det ska bli jätte kul att träffa dig då och självklart kan vi då passa på att ta ett kort tillsammans.
DANNE JOHANSSON, 2004-06-14: Hoppas du njuter i hundranitti utav sommarn!! sedan hoppas jag att du slipper galningar(?!?) som jag och min kompis från Gällivare som föreslog lite "stäm sång", i ZTV:s turné buss under premiären utav Kiruna fastivalen för ett par år sedan
Försöker njuta av sommaren men hoppas på att den snart blir soligare och varmare än vad den varit. Jo då, jag kommer allt ihåg stämsången i bussen. Det var en super-kul kväll.
MARIE, 2004-06-16: Hej Nanne! Vill bara tala om att jag saknar dig. Längtar efter att få se dig uppträda och höra dig sjunga. Får lyssna på skivorna dina lite, så kanske det känns bättre. Hoppas du har en fin sommar och att du är riktigt ledig nu ett tag.
Tack söta du! Hoppas att du får en underbar sommar och att vi ses på någon av spelningarna.
MAGNUS, 2004-06-16: Hoppas att du har en bra sommar och lyckas få lite ledigt mellan varven också. Saknar en sak på sidan, nämligen vilka spelningar du gör i sommar, för visst ska du göra några sådana? Hoppas vi ses i sommar!
Nu finns det en lista på nyheter-sidan med de flesta av de spelningar jag gör i sommar. Listan kommer att updateras relativt kontinuerligt. Ha en mysig sommar du också !
BIRGITTA HOLMBERG,2004-06-17: Vi vill tacka för din insats för våra utsatta barn i fjol. I år manifesterar vi de utsatta barnen den 11 augusti i Medborgarhuset. Snälla Nanne kan du möjligtvis ställa upp även i år 300 motorcyklar kommer att köra in Trasdockorna till Medborgarplatsen och vi vore så himla tacksamma om du kunde någon sång för de utsatta barnen på trappan till Medborgarplatsen
Tack själv! Det känns oerhört viktigt att få vara en del av en så viktig manifestation. Tyvärr är jag inte i stan den dagen, så hur gärna jag än skulle vilja så har jag ingen möjlighet att medverka denna gång. Jag hoppas dock att många kommer och tar del av erat viktiga evenemang.
NICOLE, 2004-06-18: Hi Nanne! How are you? Do you remember me from the ship voyage last year in December? Hope to see you again one day! Warm wishes, Nicole from Germany
Hi! Yes, ofcourse I remember you 3 who came all the way from Germany to see my gig. It was very nice meeting you and that boat-trip was really great fun. Take care and see ya maybe sometime later on in the future again!
IDA BLYCHERT, 2004-06-20: Jag heter Ida Blychert ( 11 år) och det var jag och min klasskompis Ragna Påhlson som fick sing-backen av Avundsjuk till vår skolföreställning. Det vill jag tacka för så jättemycket! Föreställningen blev en stor succe!
Kul att höra att föreställningen gick bra. Lycka till med musiken även i framtiden!
EMMA OCH JOHANNA, 2004-06-21: Vi älskar dig du är underbar du har en underbar röst emma och jag johanna fick din aturgaf i dag den 20/6-04 kan jag få komma och hälsa på dig något mer snälla du var sååå himla snygg
Oj, vilka smickrande ord. Självklart kan vi ses nån gång mer framöver. Ha ett härligt sommarlov!
SUSANNE ELFSTEN, 2004-06-22: När du var med i "På spåret" tyckte jag att dina färger i håret var helt underbara, har försökt att hitta en bra bild att ha med mig till "frissan" men utan resultat, SNÄLLA, skicka en bild från då
Har nog inte varit med i På Spåret – kanske menar du ”Så ska det låta”? Oavsett vad så har jag ingen bild att skicka över men om du går in på forum-siten http://www.nanneforum.tk/ så finns det bilder med den frisyren/färgen inlagda där.
JAN, 2004-06-22: I´m a fan of your musical work since the first "sound of music" album and i´m looking forward very much to your next publishings alone or as part of "one more time". I do like especially the astounding bandwith and diversity of your songs. It would be wonderful to see you here in germany anytime in the future - you probably know, that you have many fans here. All the best to you and your family greetings from munich
Thanks for your mail. For the time being there are no plans for me doing any gigs in Germany but once in a while I go to Holland and Belgium and do some gigs. Maybe I’ll see you there then. All the best to you too.
KENNETH, 2004-07-04: Du har ei bra hjemmeside. Jeg liker virkelig musikken din, men jeg sliter med å få tak i Highland fra 1992. Jeg har spurt i alle musikkbutikkene jeg veit om, men ingen kan skaffe dem; så jeg lurer litt på om du kan hjelpe meg med å få tak i en cd som den sangen er på ?
Kul att du tycker om hemsidan. Dessvärre vet jag att inte var du kan få tag på Highland-skivan. Ta kontakt med skivbolaget CNR/Arcade som hade hand om våran skivrelease i Norge. De kanske kan hjälpa dig, för den skivan är precis som Sound Of Music-skivorna, ganska svåra att få tag på.


7/5 2004
Hej!
Det var ett tag sedan jag skrev nåt här sist, men som vanligt har det varit så full fart att jag inte har hunnit sätta mig i lugn och ro och skriva ner några rader till er. Denna vecka kör vi de tre sista föreställningarna på Intiman. Det känns oerhört sentimentalt att bryta upp från både Rebecca-rollen och framförallt från hela det underbara Intiman-gänget. Vi har ju faktiskt jobbat tillsammans i 1,5 år och de har blivit som en andra familj för en. Vi har gjort omkring 260 föreställningar tillsammans. Det här är dessutom första gången för mig som jag jobbar så lång tid tillsammans med en och samma människor. Annars när man är ute och spelar så är det ju hela tiden olika band och artister man samarbetar med. Det har dock varit en enorm upplevelse och erfarenhet att få jobba i musikalsammanhang och det är nog inte helt omöjligt att det blir mer av det nån gång i framtiden. Jag älskar att kombinera teater och musik.

Håller för övrigt på för fullt i studion och hoppas att till nästa gång jag skriver här i dagboken, kunna ge er ett besked om när nästa skiva släpps och vad det kommer att bli för typ av cd.

Det är många som har hört av sig och frågat efter de utlovade ackorden till olika låtar och nu finns äntligen ackorden till merparten av mina solo-låtar här på hemsidan. Till hösten hoppas vi på att även få komplettera med de övriga av våra låtar. Nästa steg är att lägga in både mina egna och One More Times videos som ni kommer att kunna ladda ner.

Tack för alla era mail och meddelanden i gästboken. Era ord gör mig så glad och ger mig otrolig inspiration att fortsätta skriva och hitta på nya upptåg! :-)

Jag ska slutligen, precis som tidigare i dagboken, försöka svara här på de frågor ni har mailat in.

Tack SASSA, MIKAELA, CHRISTIAN, EMELIE, ELIN, DALSLÄNNINGEN, CRILLE, HELÉNE, EVA SMEDBERG, JACQUELINE HÅRDSTEDT och ANNE MARIE för era fantastiskt goa mail.
HELEN: Om du behöver någon musikbakgrund på ”Det Vackraste” så ska du
höra av dig till Kim på Somco, så kanske hon kan hjälpa dig. Kims mailadress är: somco@swipnet.se
FREDDY, BJÖRN & ZEUS: Tack för era rara mail. Förhoppningsvis blir det ett skivsläpp i höst.
SUSANNA: Kul att höra att du gillar både låtarna och det jag gör artistiskt i övrigt. Jackan köpte jag i London för över 5 år sedan, så tyvärr kan jag inte tipsa dig om vart du kan vända dig för att få tag på en likadan. Affären där jag köpte den har dessutom bytt ägare, så de har inte ens kvar den typen av kläder längre. Jätte trist, för jag har varit där efteråt för att ”bunkra upp” med lite mer kul kläder men det blev långnäsa för min del. Hee!
JULLAN: Vad roligt att ni ska köra ”Avundsjuk” i skolan (eller ni kanske t.o.m. redan har gjort det?)! Om du vill ha information om ”Avundsjuk ” så kan du titta både på diskografi-sidan och på schlager-sidan på den här siten. Där finns det en hel del info om både den och andra låtar.
NANNE ANDERSSON: Nej, jag heter inte Nanne egentligen men precis som du har jag kallats för det nästan hela mitt liv så det är knappt att jag kommer ihåg att jag faktiskt är döpt till Marianne en gång i tiden. :-)
PAVEL & BJÖRN: Jag har vidarebefordrat era mail från gästboken till Kim på Somco och hon kommer att skicka min autograf till er!
FREDDY: Ja, jag har gjort en översättning på ”Highland” till Sandra Dahlberg. Vet inte om den kommer med på hennes skiva. Tanken är att den ska finnas med på cd:n men jag tror att det beror på om de hinner spela in den eller inte. Vad det gäller grammisar etc, så har vi bara vunnit en grammis för ”Det Vackraste” (fast det var inte vi, utan Cecilia Vennersten som fick själva priset) för ”Årets låt”. Året efter var vi nominerade igen för årets låt med ”Den Vilda” men det blev ”Fiskarna i havet” som tog hem priset det året.
SANNA: Tack för dina värmande ord. Om du mailar din postadress till Kim på Somco så ser hon till att du får min autograf! somco@swipnet.se
IVANNE: Jag ska försöka komplettera lite senare, mer detaljerad info om mitt första rockband, på biografi-sidan. Jag önskar dig all lycka till med ditt eget band! ?
EMELIE & BENITA: Vet inte när jag kommer att spela i Umeå eller Stockholm härnäst. Håll utkik på nyhets-sidan i sommar och i höst, för vi kommer att börja lägga ut spelschema där vartefter jag kommer att börja åka ut och spela igen, nu efter att vi slutat spela på Intiman-teatern i Stockholm.
JULIA DELIN: Texter till alla våra låtar, även ”De Hjältemodiga” naturligtvis, kan ni hitta på text-sidan på denna site.
SUSANNA & JENNY: Längre ner på den här dagboks-sidan kan du hitta namnen och numren på hårfärgen, då otroligt många har hört av sig och frågat om den.
ÅSA: Tyvärr finns det inget riktigt universal-svar på hur man ska göra om man vill bli sångerska. Man får höra av sig till olika evenemang och kanske sätta ihop ett band t.ex som man kan åka ut och spela med. Du kan även förslagsvis gå med i Stagepool, http://www.stagepool.se/ som är en site för artister och skådespelare som söker jobb. Lycka till med din sångkarriär och ge inte upp om det är trögt med jobb i början. Är man bara tillräckligt envis så brukar det löna sig till slut! ;-)
MARIE: Tack för den oerhört fina Nanne forum-siten du har gjort!!!!
http://www.nanneforum.tk/
MONIQUE: Visst kan du skicka låten du har gjort till: Somco, Rådjursstigen 7, 170 76 SOLNA. Men jag vill redan nu lämna förbehåll att jag nästan uteslutande bara tar med egna låtar på mina skivor, men jag lovar att lyssna på din låt om du skickar den. :-)
IRENE PANIK: Kul att träffa er också. Det var jätte roligt att vara i mysiga Tärnaby med alla goa människor.
VICKAN OCH MICKIS: Om ni behöver fakta om mig, mitt liv och min musik så hittar ni nog det mesta på den här siten, både under biografi- och under schlager-sidan t.ex. Lycka till med skolarbetet!
ANNIKA DANIELSSON: Tack för ditt rara mail. Har varit inne och kikat på din hemsida – den är jätte fin och det är även dina barn! Förstod genom din hemsida att du har levt ett tufft liv med mycket av känslan av utanförskap, med både adhd och dysgrafi. Jag hoppas att du får möjlighet till mer ro inombords med åren genom din familj och positiva upplevelser i livet. Jag önskar dig allt det bästa här i världen och din familj likaså. Var rädd om dig!
KOKOS: Tack för ditt mail. Hoppas att du har fått mitt svar som jag mailat till dig direkt! Ta väl hand om dig!

Avslutningsvis för denna gång vill jag önska er alla en underbar fortsättning på våren, en glimrande sommar och kanske ses vi nåt framöver, när jag är ute och spelar runt om i landet.

Stora vårkramar till er allihopa!

Nanne :-)


19/2 2004
Hej hopp alla goa människor!
Tack för alla rara brev, mail och inlägg i gästboken.
Det har varit en intensiv början på året. Har kommit igång och jobbat en hel massa, både vad det gället komponerande och studioinspelningar. Håller dessutom på att pussla ihop en svensk översättning på ”Highland” till Sandra Dahlberg (Fame Factory). Det känns kul att hon vill framföra den i ny tappning.
Köpte ju ny digitalkamera för att ta lite bilder när jag är ute och reser, för att kunna lägga ut dem på hemsidan. Intentionen var god men dessvärre lyckas jag med att glömma den hemma hela tiden, och när jag väl har den med mig så blir den liggandes på hotellrummet. Min mormor brukade alltid säga ”det man inte har i huvudet får man ha i benen”, men för min del verkar minnet inte ens sitta i lilltån! Ska försöka skärpa mig, men det blir väl så här när man har 1000 järn i elden samtidigt.
Apropå min älskade mormor, så är det hennes födelsedag i dag. Hon gick visserligen bort för flera år sedan, men jag ska tillsammans med min mamma och moster åka och lägga en blomma på hennes grav. Hon var alltid ett stort stöd för mig i livet.
*
Jag har efter tv-programmet ”Så Ska Det Låta” fått hur många mail som helst ang. min nya hårfärg. Har under mina 19 år i branschen aldrig varit med om liknande respons på en ny hårfärg eller frisyr. Jätte kul tycker jag. Jag pratade med min frisör Peter Wennberg för att ta reda på vad hårfärgen heter. Han poängterar dock att beroende på vad man har för egen hårfärg, kan dessa färger nyansmässigt bli väldigt olika slutresultatmässigt. Här kommer dock en lista på vad färgerna heter för er som vill att era frisörer ska färga i liknande färger:
Grunden är en wella färg-koleston perfect
De olika färgerna med sifferkoder är:
rådjursbrunn 7-7
Ljus bärnsten 8-37
Slingor, guldblond 9-3
Mitt utgångsläge när jag färgade mitt hår är: 6.
Detta bör vara de uppgifter som eran frisör behöver för att kunna färga
erat hår i samma nyanser som jag har.
*
Jag har också efter ”Så Ska Det Låta” fått massor av mail där många efterfrågar en ny rockskiva med 50-60-tals låtar eller nyare rocklåtar. Det är roligt att så många har tyckt att jag har en röst som lämpar sig väldigt mycket för den typen av musik, då jag älskar att sjunga rock av alla dess slag. Vad nästa platta blir för typ av skiva vågar jag dock i detta läge inte utlova, då jag just nu har så många järn i elden och inte riktigt vet vad som kommer att bli klart först. Men om nån månad eller två kommer jag nog att kunna berätta om vad som blir nästa projekt.
*
Här kommer svar på frågor ni har haft i gästboken:
NETTAN: Tack för komplimangen om mitt framförande av ”Sånt Är Livet” men jag har inte spelat in den på skiva. Det är inte otänkbart att det kanske blir nån inspelning av den framöver, men i nulägt finns det inga planer på det.
MARIE: Ledsen att det tog tid med utskick av vinsterna, men anledningen till att det blir försenat är att Kim sitter själv på kontoret och har hand om både vårat skivbolag, musikförlag och det mesta vad det gäller mig (samtal, mail, hemsida etc). Under vissa perioder är det relativt lugnt men under andra blir det kaotiskt för henne att försöka hinna med då jag själv är ute på jobb hela tiden och därför sällan hinner vara inne på kontoret. Jag skrev detta i dagboken den 16/1 men vill ta upp detta ännu en gång, för att poängtera att förseningarna aldrig sker utav nonchalans utan av överbelastning av jobb för både Kims, Peters och min del. Tack ännu en gång för erat tålamod!
ELISABET: Det är många som frågar efter skivorna ”Highland” och andra One More Time eller Sound Of Music-skivor. Tyvärr har vi dem inte, då det är Sony Music (samtliga S.O.M-skivorna och ”Den Vilda” och ”Living In A Dream”) eller CNR/Arcade Music (”Highland” och ”One More Time”) som äger rättigheterna till de olika skivorna.
Det går t.ex att beställa de olika skivorna genom era skivhandlare. Det brukar ta ett par veckor innan man får de skivor man beställt.
Det går även att beställa skivor på nätet.
Följande skivor går t.ex att beställa på Skivhugget.se:
ONE MORE TIME
”LIVING IN A DREAM”
”DEN VILDA”
NANNE-Solo cd’s:
ALLA MINA ANSIKTEN (med ”Ett Vackert Par”)
CIRKUS HOMOSAPIENS
EVIG KÄRLEK – Cd-maxi
FÖRDOMAR - Cd-maxi
JAG HAR INTE TID - Cd-maxi
MEN Cd-maxi
SVARTA ÄNKAN - Cd-maxi
VEM SOM HELST Cd-maxi
NANNE&HOCKEYKÖREN: VI ÄR DOM TUFFASTE - Cd-maxi

Vi hoppas ju dessutom att få till en samlingsplatta till hösten, där vi kommer att samla alla möjliga låtar från Sound Of Music-tiden till nytt låtmaterial för i år.
SOFIA, FREDDE, ANNA: Ackorden till ”texter&ackord”-sidan är äntligen så gott som klara. Han som arbetar med dem, har varit uppbokad på så mycket jobb att han hela tiden har varit tvungen att skjuta upp slutförandet av det, men vecka 10 har han räknat med att vara klar med samtliga ackord till mina solo-skivor. Ackord till de övriga skivorna kommer att komma först senare i vår. Vågar inte utlova någon ungefärlig tid, då det, precis som så mycket annat på denna site, lyckas bli fördröjt.
Videos kommer också först att dyka upp senare, då det har varit problem att få dem överförda från original-videobanden. Jag uppdaterar er när jag vet mer om hur det går även med denna bit.
EMMA: Tack för dina rara ord. Dessvärre vet jag inte när jag dyker upp i Gävle eller i andra orter härnäst. Kanske i sommmar, men den turnéplanen är ännu inte klar. När sommarspelningarna är färdigplanerade kommer de att läggas ut på hemsidan under ”nyheter”. Jag skulle tro att det sker runt månadsskiftet april-maj. Fram till mitten av maj är jag fortfarande kvar på Intiman-teatern så fram till dess lär det inte bli så många spelningar för min del. Det blir några enstaka och de ligger nu ute på hemsidan på ”nyheter” vartefter de dyker upp.
CISSI&BÅTGÄNGET: Kul att ni uppskattade storbands-giget på Cinderella. Det var ju en väldigt annorlunda spelning då vi framförde en massa låtar jag vanligtvis aldrig sjunger annars. Peo Jönis och hans Satin Dolls är otroligt duktiga. Träffade dessutom några från Tyskland som hade åkt upp till Sverige och denna båtresa enkom för att se mig giga. De var lite förvånade i början, då de trodde att dessa cover-storbandslåtar tillhörde min vanliga repertoar, men verkade uppskatta det ändå. De enda original-låtarna vi körde var ”Avundsjuk” och ”Vem Som Helst”. Jag och min pappa som var med på resan hade jätte trevligt på kvällen och till långt inpå natten tillsammans med bl.a Peo, tjejerna i Satin Dolls och de urgulliga tyskarna.
MATTIAS: Tack för supporten med att jobba fram skivorna i lugn och ro. Det är just det Peter och jag försöker att anamma, då vi bägge har jobbat i ett rasande arbetstempo och suttit i studion fram till kl. 4-5 på morgonarna. Men vi har äntligen insett att man kan inte både hinna med familj och ett socialt liv samtidigt som man jobbar konstant 7 dagar i veckan. Tyvärr blir ju jobbet lite lidande då, då vi inte blir lika produktiva men i gengäld är vi mindre stressade och trötta och slitna som vi ofta periodvis varit tidigare.
RASMUS: Nej, jag har ingen fan club för tillfället. Men vill du skicka teckningar så kan du göra det till mitt skivbolag:
Somco Records
Rådjursstigen 7
170 76 Solna

Jag läser alla brev som kommer dit och de teckningar jag får sätter jag upp på väggen på kontoret vid mitt skrivbord.
ZKETEER: Självbiografin är fortfarande långt ifrån klar. Sitter och knåpar ihop när jag har lite tid över. Jag updaterar er till hösten hur långt jag har kommit på den då. Till dags dato är jag uppe i drygt 175-200 sidor och mer kommer att läggas till och därefter kommer jag att börja plocka bort en massa partier. Vill ju helst att folk ska orka plöja igenom allt utan att, ve o fasa, somna längs vägen av tristess, så jag vill inte ha en Borta Med Vinden-längd på boken. ? Vad det gäller parodin på Avundsjuk; ”Fyllesjuk” så tycker jag att det är en jätte kul version. Hade önskat att jag skrivit texten själv! Hee! Vad det gäller nya skivsläpp så finns svaret här i dagboken från den 24/11-03 och vad det gäller gig i Sundsvall, så kan du kika på svaret till Emma, ovan.
ANDERS: Jag har gått hos sångpedagog till och från under de senaste åren. Det har varit svårt att ha en kontinuitet i sånglektionerna då jag så ofta är på resande fot eller sitter fast med arbetsprojekt som tar mycket tid i anspråk.
BENNY: Om du vill veta hur många och vilka skivor jag har gett ut kan du gå in på ”diskografi” på denna site. Där finns en komplett lista över alla skivsläpp och uppgifter om dessa.
DIANA&LENA: Mina kläder och skor köper jag på lite olika ställen. Ibland passar jag på och shoppar loss när jag är i storstäder som t.ex London eller Rom. Framförallt Rom är fantastiskt för en sko-freak som mig. Klackarna är olika höga och jag är så van att gå i dem att jag blir aldrig trött i fötterna av att ha dem på mig hela dagarna. Det går faktiskt t.o.m bra att springa i dem även om de kanske inte lämpar sig för Stockholm Maraton – förmodligen därför jag aldrig ställt upp där!
ANNELIE: Om du skickar ett mail med din postadress till Kim på somco@swipnet.se så ser hon till att du får min autograf hemskickad.
*
För övrigt vill jag tacka er alla för era underbart gulliga meddelanden i gästboken. Jag blir oerhört glad att höra att musiken vi gör berör er. Ett bättre betyg kan man inte få.

Stora kramar till er allihopa.
Var rädda om er!
Pussiluss!
Nanne

16/1 2004
Gott Nytt År alla goa människor!
Hoppas att ni har haft det underbart under jul och nyårs-helgen. Själv är jag egentligen ingen jul-fanatiker, men vi har haft det jättemysigt. Vi har slappat och umgåtts och ätit gott – vilket har resulterat i att kläderna av nån märklig anledning verkar ha krympt, som jag upptäckte när vi hade nypremiär på Intiman i går och jag skulle sätta på mig scenkläderna. Jag frågade Micke, som är klädesansvarig på teatern, om han har tvättat dem i 290 grader, men han himlade bara med ögonen och mumlade nåt om ”julskinka och ta sig en titt i spegel” ….förstod inte riktigt vad han menade, men jag tror i alla fall på det där med feltvätt. För övrigt kändes det jättekul att träffa alla arbetskompisarna på Intiman efter ledigheten (och det var fler än jag där som hävdade att även deras scenkläder krympt!…Hee!)
*
9-13 januari var jag i Åre och Vemdalen och spelade. Det var en toppen helg. Förutom att jag på Tott Hotell i Åre körde några låtar själv, så satt jag tillsammans med barpianisten P.A. Forsén och jammade. Det var oerhört kul att köra tillsammans med någon som var så duktig på att kompa all sorts musik och vi körde alla möjliga låtar tillsammans. Det blev en väldigt mysig stämning där alla i baren satt eller stod runt pianot och sjöng med.
Såna här typer av spelningar gör jag gärna mera utav.
Jag hann under dessa dagar dessutom med att både åka skidor och koppla av i hotellets spa.
I Vemdalen spelade jag tillsammans med ett band som heter Solid. Det var urgulliga killar och otroligt duktiga musiker och scenartister. Kanonkul.
*
Har skaffat mig en digitalkamera så nu ska jag börja ta lite mer bilder när jag är ute på jobb, som kommer att läggas in på dagbokssidan vartefter nya foton har tagits.
*
Till nästa gång när jag skriver i dagboken ska jag försöka svara på era frågor som ni har skrivit in i gästboken. Skulle ha gjort det tidigare, men precis som så mycket annat räcker inte tiden till. Jobb på teatern, spelningar ute i landet, musikkomponerande, skivinspelningar och dessutom en familj att hinna med, gör att det blir svårt att hinna med allt man bör och vill. Detta är också en av anledningarna till att många andra saker blir fördröjda, som t.ex vinnarlistan på hemsidan. Kim sitter oftast själv på vårat kontor då jag är iväg på jobb konstant, vilket innebär att hon är överhopad av göromål. Jag dyker in emellanåt på kontoret och då försöker vi att gemensamt gå igenom allt som inte hunnits med innan. Tack snälla, rara ni för er tålmodighet vid sådana tillfällen.
Pussliuss på er!

15/12 2003
Hej igen!
Vill passa på att önska er alla en underbar jul och ett fantastiskt Gott Nytt År!!!
Tack alla som har besökt siten under det gångna året och hoppas att vi ses
nån gång under 2004.
Var rädda om er och era nära och kära.
Pussiluss!
Nanne ;-)24/11-03
Hej allihopa!
Välkomna till denna hemsida, där vi har försökt att samla ihop så mycket info som möjligt om vad jag pysslat med yrkesmässigt genom åren. Siten kommer att updateras kontinuerligt fr.o.m nu och fler saker kommer att tillkomma här efter årsskiftet. Bl.a. kommer det snart att finnas ackord till alla texterna, låtar som inte släppts på skiva och videos att ladda ner.
Just nu spelar jag på Intiman onsd-lörd, så därför hinner jag inte vara ute och uppträda så mycket med min egen show, som jag gjort tidigare år. Men under 2004 kommer jag att börja bege mig ut på turnévägarna igen även om jag under våren kommer att kombinera det med fortsatta föreställningar på Intimanteatern.
*
Jag har just börjat spela in lite nya låtar i studion vilket känns oerhört kul. Har flera olika skivplaner men har ännu inte bestämt i vilken ordning allt ska ske. Under året kommer vi även att börja spela in en ny One More Time skiva. Det känns vansinnigt kul att jobba ihop igen med nytt material och Peter har skrivit fantastiska melodier till den kommande skivan.
En samlings-cd med material jag varit med och släppt på skiva med Sound Of Music, Peter’s Pop Squad, One More Time och solo är också under planering, men än så långe finns inget bestämt releasedatum där heller.
*
Den främsta anledningen till att skivplanerna är så diffusa och hela tiden har skjutits upp är att jag,efter flera år av intensivt jobbande nästan 7 dagar i veckan, har känt att jag behöver en tid utav att bara vara med familjen, umgås med mina vänner och göra sånt som jag inte haft tid eller möjlighet att göra tidigare.
Det känns fantastiskt att jobba i en arbetstakt utan minsta stress och press.
*
Tack alla ni som hör av er i gästboken. Jag läser era meddelanden kontinuerligt och ska sätta mig framöver och besvara de frågor ni har haft i gästboken, på den här sidan!

Puss och kram till er allihopa! J
Nanne

 


 
 

Dagbok 2007 här
Dagbok 2006 del 2 (juli-dec) här
Dagbok 2006 del 1 (jan-juni) här
Dagbok 2005 här